Az összes cookie elutasítása!
Az összes cookie engedélyezése!
keresés


Archívum

Salgótarján, Gorkij körút 12. szám alatti (6677/34 hrsz.) ingatlan értékesítése

pályázati feltételek

 

Salgótarján, Gorkij körút 12. szám alatti

(6677/34 hrsz.) ingatlan értékesítése

 

Kiíró:

Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzata nevében és megbízásából

eljáró Salgó Vagyon Kft.

 

(3104 Salgótarján, Park út 12., tel: (32) 700-108)

 

Salgótarján, 2023. január 6

 

Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése 2022. november 29. napján tartott rendes ülésén döntött a Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzatának tulajdonát képező, a természetben Salgótarján, Gorkij körút 12. szám alatti ingatlan értékesítésre történő kijelöléséről nyílt pályáztatás útján. A 166/2022.(XI.29.) számú közgyűlési határozat alapján a pályázat kiírója felhatalmazást kapott a pályázati felhívás elkészítésére, annak közzétételére és az értékesítési eljárás lefolytatására, továbbá a nyertes pályázóval történő adásvételi szerződés megkötésére

 

  1. Az Ingatlan jellemzői

 

A Salgótarján, 6677/34 hrsz.-on nyilvántartott, Salgótarján, Gorkij körút 12. szám alatt található ingatlan Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzata tulajdonában áll. Az ingatlan Salgótarján Zagyvapálfalva településrészen, a Gorkij lakótelepen a közelmúltban került kialakításra. A 3086 m2 területű, téglalap alakú beépítetlen területet a Helyi Építési Szabályzat Kkö/4, azaz garázstelepek építése céljára szolgáló építési övezetbe sorolja. Környezetében többszintes lakótelepi épületek találhatók.

Az ingatlan a közhiteles ingatlan-nyilvántartás térképi adatbázisa szerint a Salgótarján, 6593 hrsz-on felvett Gorkij körút megnevezésű közterületről közelíthető meg. A természetben azonban az építési telek előtt aszfaltos pályaszerkezet/úttükör nem került kiépítésre és földút sem került kialakításra. Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzata nem tervez útberuházást a közeljövőben, ezért a telek gépjárművel történő megközelítéséről a telek tulajdonosának kell gondoskodni, mindaddig míg az út tulajdonosa az aszfalt burkolatú út beruházást meg nem valósítja.

A pályázati kiírással érintett ingatlanon tereprendezés nem történt, területének túlnyomó része növényzettel benőtt (bozót). A telek közművesítetlen, a közművekre való rácsatlakozás a Gorkij körúton meglévő gerincvezetékek meghosszabbításával (víz, szennyvíz, gáz, áram) biztosítható, melynek költségei a vevőt terhelik.

 

Az ingatlan adatai:

 

Címe:

3104 Salgótarján, Gorkij körút 12.

Helyrajzi szám:

6677/34

Megnevezése:

kivett beépítetlen terület

Területe:

3086 m2

Tulajdonos:

Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzata

tulajdoni hányad:

1/1

Terhek, bejegyzések:

nincs

Beépítettsége:

beépítetlen

Közművesítettség:

nem közművesített, közművekre való rácsatlakozási lehetősége a Gorkij körút alatt kiépített gerincvezetékeken keresztül biztosítható

Tájolás:

K-NY-i

Övezeti besorolás:

Kkö/4

Garázstelepek területe

 

Az értékesítendő ingatlanon mérgező vagy veszélyes anyagok feltárására, felkutatására vonatkozó vizsgálat, talajmintavétel, környezetvédelmi állapotfelmérés, illetve az ingatlanra talajmechanikai vizsgálat nem készült, így a talajrétegződésre, a talajfizikai jellemzőkre, talajvíz viszonyokra adatok nincsenek, kiíró ez irányú felelősségét kizárja.

Az ingatlan határvonalai nem kerültek kitűzésre. A kitűzési munka megrendelése és költségének viselése vevő kötelezettsége.

Az ingatlan jelenlegi állapotában kerül értékesítésre. A terület rendbetételével kapcsolatos költségek (tereprendezés, növényzet eltávolítása, a területen esetlegesen illegálisan lerakott hulladék egyéb ingóság elszállítása) a vevőt terhelik.

Az ingatlan fizikailag nem körbezárt terület. Az ingatlan birtokhatárpontjaira történő kerítés elhelyezése Vevő kötelezettsége, amennyiben az érdekkörében felmerül. Továbbá Vevő feladata az esetleges jogtalan területhasználat megszüntetése.

 

Az ingatlan felhasználása kizárólag a Helyi Építési Szabályzatban foglaltak szerinti garázstelepek építése céljára történhet.

 

Salgótarján, Gorkij körút 12.

6677/34 hrsz.

E-közmű térkép kivonat

 

Ortofotós térkép kivonat

 

  1. Pályázati feltételek, a pályázati eljárás szabályai

 

A Salgótarján 6677/34 hrsz.-ú ingatlanra megállapított induló vételár 12.100.000,- Ft + ÁFA, azaz tizenkétmillió-százezer forint + ÁFA. Amennyiben a megajánlott vételár ezen minimális összeget nem éri el, az ajánlat érvénytelennek minősül!

 

Egy pályázó csak egy ajánlatot tehet!

 

Az ajánlattevők ajánlataikat (pályázati adatlap) zárt borítékban, 2 példányban - amelyből egy példányt minden oldalon eredetiben cégszerű aláírással, magánszemélyeknél eredeti aláírással, illetve a meghatalmazott aláírásával ellátva, további példányt az eredetiről készült másolatban – nyújthatják be 2023. január 20. napján 12:00 óráig.

A pályázat benyújtása történhet:

-       személyesen a kiíró székhelyén (3100 Salgótarján, Munkásotthon tér 1. Titkárságán /Hétfőtől-Csütörtökig: 9:00 – 15:00, Péntek: 9:00 – 13:00) zárt borítékban, a borítékon csak a vétellel megpályázott ingatlan címe szerepelhet:

3104 Salgótarján, Gorkij körút 12. szám alatti ingatlan pályázata

-       postai úton tértivevényes küldeményként, a következő névre és címre:

SALGÓ VAGYON KFT.

(3104 Salgótarján, Gorkij körút 12. szám alatti ingatlan pályázata)

Salgótarján

Munkásotthon tér 1

3100

 

A személyesen benyújtott pályázat átvételi elismervénnyel (postai küldemény esetén tértivevénnyel) kerül átvételre.

Kiíró felhívja az ajánlattevők figyelmét arra, hogy a postai úton küldött ajánlatok beérkezési ideje megegyezik a pályázat leadási határidejével. A postai úton érkezett, határidőn túli pályázatokat kiíró nem fogadja be.

 

Egyéb tudnivalók az ingatlan értékesítésére benyújtott pályázattal kapcsolatban:

Amennyiben a pályázati adatlapot meghatalmazott írja alá, úgy köteles eredeti közokirattal vagy ügyvéd által ellenjegyzett teljes bizonyító erejű magánokirattal igazolni képviseleti jogosultságát, annak terjedelmét, illetve annak mértékét.

 

Az ingatlan 1/1 tulajdonjogának vagy közös tulajdonjogának megszerzésétől függően, a megfelelő pályázati adatlapot szükséges kitölteni és benyújtani.

 

Természetes személyként, cégként, illetve egyéni vállalkozóként lehet ajánlatot tenni.

Társaság esetén 30 napnál nem régebbi cégkivonatnak és aláírási címpéldány hiteles másolatának csatolása szükséges a nyomtatvány mellé.

 

A pályázó ajánlati kötöttsége akkor kezdődik, amikor az ajánlatok benyújtására nyitva álló határidő letelt, és az a szerződés megkötéséig tart.

 

Az adásvételi szerződés megkötésére az ajánlatok elbírálását követő 15 munkanapon belül kerül sor.

 

Jelen esetben a vételár meghaladja az 5.000.000 Ft értékhatárt, ezért a Magyar Államot elővásárlási jog illeti meg. A szerződés a Magyar Állam elővásárlási jogra vonatkozó lemondó nyilatkozatának kézhezvételének napján lép hatályba. Amennyiben az elővásárlásra jogosult Magyar Állam él elővásárlási jogával, úgy az adásvételi szerződés a Magyar Állammal kerül megkötésre.

 

 

A vételár megfizetése:

a szerződés hatálybalépését követő 8 napon belül egyösszegben készpénzzel, vagy banki átutalással.

Az ingatlan birtokba adására a teljes vételár megfizetését követő 5 munkanapon belül kerül sor.

 

Ajánlattevő kötelezettsége az adásvételi jogügyletet terhelő visszterhes vagyonátruházási illeték, a tulajdonjog bejegyzéséhez kapcsolódó földhivatali eljárási díj (a pályázati kiírás napján hatályos jogszabály alapján 6.600 Ft) és bonyolítási díj (70.000 Ft + ÁFA) megfizetése. A földhivatali eljárási díj és a bonyolítási díj megfizetése a szerződéskötéssel egyidejűleg a kiíró házipénztárában készpénzzel, vagy a kiíró OTP Bank Nyrt.-nél vezetett 11741000-20171773-00000000 bankszámlaszámára utalással történik.

 

A megkötendő adásvételi szerződésben alkalmazásra kerül a nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCVI. törvény önkormányzati vagyon hasznosítására vonatkozó szabályai is, továbbá a pályázónak igazolnia kell, hogy a törvény alapján jogi személy esetén átlátható szervezetnek minősül.

 

Az ingatlan megtekintésére 2023. január. 12. napján 11:00 – 11:30 között és 2023 január 17. napján 11:00 – 11:30 közötti időpontban van lehetőség.

 

A benyújtott ajánlatnak tartalmazni kell a kiíró által közzé tett:

-          Pályázati adatlapot,

-          Az ajánlattevő részletes és jogilag kötelező erejű nyilatkozatát

a) a kiírásban és a részletes dokumentációban (pályázati feltételekben) foglalt feltételek megismeréséről és elfogadásáról;

b) a kiíró tájékoztatásának tudomásul vételéről;

c) az általa vállalt vételár megfizetésének módjáról, a szerződés határidőn belül történő megkötéséről;

d) az ingatlan részletes megtekintésének megtörténtéről;

-          Hozzájáruló nyilatkozatot az adatkezeléshez,

-          átláthatósági nyilatkozatot kizárólag jogi személy esetén,

-          gazdasági társaság esetén 30 napnál nem régebbi cégkivonat és aláírási címpéldány hiteles másolatának becsatolása,

-          jogi személy esetén 30 napnál nem régebbi köztartozás-mentességről szóló igazolás (NAV és azon települési Önkormányzat részéről, ahol a tevékenységet végzi a pályázó).

 

A pályázat érvényességének feltételei:

-          a „Pályázati adatlap” pontos és olvasható kitöltése, eredeti aláírása

-          a szükséges dokumentumok csatolása

-          minimum az induló vételár megajánlása

A pályázat elbírálása során a rangsoroláskor alkalmazott szempontok:

-          a pályázati kiírásban szereplő ingatlanra nyújtott pályázati ajánlat (vételár).

A pályázatok felbontására a kiíró székhelyén 2023. január 23. napján kerül sor. A kiíró a bontás eredményéről az elbírálást követő 5 munkanapon napon belül a nyertes pályázót telefonon és elektronikus úton is értesíti. A pályázat elbírálását követő 5 munkanapon belül köteles a kiíró annak eredményéről postai úton értesíteni a pályázókat.

 

Amennyiben a kiíró a bontás eredményeképpen azt állapítja meg, hogy az ajánlatok közül nem választható ki egyértelműen a legkedvezőbb ajánlat, mert két vagy több azonos ajánlat érkezett, ártárgyalás (licitálás) kiírására kerül sor, melyről annak időpontja előtt legalább 5 munkanappal értesíti az érintett ajánlatok benyújtóit.

Az ártárgyaláson a pályázók ajánlataikat módosíthatják azzal, hogy a korábban megajánlott vételár nem csökkenthető, és az ajánlatnak továbbra is meg kell felelnie a pályázati kiírásban rögzített valamennyi feltételnek. Az ártárgyaláson az ajánlatot tevő személyesen vesz részt, azon a licit lépcső 50.000 Ft. Az ártárgyalás lezárását követően a pályázatok rangsorolására kerül sor.

 

A kiíró hiánypótlást előírhat.

A kiíró jogosult az eljárást eredménytelennek nyilvánítani, amennyiben

-        nem érkezett pályázati ajánlat,

-        kizárólag érvénytelen ajánlatok érkeztek,

-        egyik ajánlattevő sem tett a pályázati felhívásban foglaltaknak megfelelő ajánlatot, vagy egyik ajánlat sem érte el a tulajdonos önkormányzat által meghatározott minimális értékesítési árat,

-        a kiíró egyéb okok miatt az eljárás érvénytelenítéséről döntött.

 

A kiíró fenntartja magának a jogot, hogy a nyertes ajánlattevő visszalépése esetén a pályázat soron következő helyezettjével kössön adásvételi szerződést, amennyiben az megfelel a pályázati feltételeknek.

 

A pályázat benyújtásával az ajánlattevő elfogadja a jelen pályázati feltételeket, és vállalja az abban foglalt kötelezettség teljesítését; továbbá tudomásul veszi, hogy ajánlata kidolgozásával felmerült költségek őt terhelik, azokat a kiíróra nem háríthatja.

 

Ajánlatkérő fenntartja a jogot a pályázat – indoklás nélkül történő – eredménytelenné minősítésére.

 

További információ a Salgó Vagyon Kft. vagyonkezelési divízió osztályán a 32/700-108 (730. mellék) telefonszámon, illetve a +36-20/627-1619 titkársági mobilszámon szerezhető be.

 

Salgótarján, 2023 január 6.

 

Méhes András

ügyvezető igazgató

 


Megjelenik 2023.01.09. - 2023.01.21.
Online kapcsolatfelvétel
Elérhetőség
Salgó Vagyon
Cím: 3100 Salgótarján, Munkásotthon tér 1.
Tel.: +36-32-700-108, +36-32-700-109
        Telefonközpont menürendszer
Vagyonkezelés
Cím: 3100 Salgótarján, Munkásotthon tér 1.
Tel.: +36-32-700-108, +36-32-700-109
Hőszolgáltatás
Cím: 3100 Salgótarján, Salgó út 52.
  • Ügyelet, hibabejelentés:
    Tel.: +36-32-520-222, +36-20-669-7647
  • Ügyfélszolgálati iroda:
    Salgótarján, Munkásotthon tér 1.
    Tel.: +36-32-511-166
    +36-20-669-7639
  • Számlázási csoport:
    Tel.: +36-32-700-108, Mellék: 461
    +36-20-350-5610
  • Követeléskezelési csoport
    Tel.: +36-32-700-108, Mellék: 840
    +36-20-426-6436
  • Fogyasztóvédelmi referens
    Tel.: +36-32-700-108, Mellék: 210
Bankszámlaszámaink
Számlakiegyenlítés, ügyintézési díj:
  OTP Bank Nyrt.: 11741000-20171773
Óvadék:
  OTP Bank Nyrt.: 11741000-20176125
közadat
SALGÓ VAGYON KFT. H-3100 Salgótarján, Munkásotthon tér 1. Tel.: +36 (32) 700-108